Despre Wing Tzun

 

WING TZUN

Această arta marţială a fost dezvoltată acum mai mult de 250 de ani în China, de către călugăriţa Ng Mui şi de către Yim Wing Tsun, după numele căreia a fost denumită această artă. Datorită tehnicii foarte dezvoltate, aceste două femei au reuşit să câştige multe lupte împotriva unor mari luptători din acele vremuri. De atunci, Wing Tzun nu a fost practicat decât în interiorul familiei. Marele maestru Yip Man, decedat în 1972, a fost ultimul maestru care a predat Wing Tsun exclusiv studenţilor săi. Astăzi sunt zeci de mii de membrii în toate ţările lumii( peste 56 de ţări) care învaţă aceste arte marţiale introduse de către Leung Ting, ultima ramură plecată de la maestrul Yip Man. Instructorul şef pentru regiunea europeană este cel care a introdus această artă maţială acum mai bine de douăzeci de ani, iar până azi a predat mai multor generaţii de elevi.

AVANTAJE

Wing Tzun este autoaparare în cea mai reală formă.
Wing Tzun este cel mai inteligent sistem de autoapărare dezvoltat de către mintea umană pentru că:
– Wing Tzun nu se bazează pe forţă fizică sau calităţile acrobatice, iar acest lucru îl face accesibil oricărui individ
– Wing Tzun te învaţă cum să foloseşti forţa oponentului şi să o întorci împotriva lui
– sistemul de autoapărare al Wing Tzun este compus din mişcări de tipul reflex mecanic si direct determinate de atacul oponentului
– Wing Tzun nu este supus unei manipulări vizuale, care sa piardă adversarul
– Wing Tzun poate fi învaţat într-un timp foarte scurt de oricine
– Wing Tzun întîlneşte cererea unei forţe apropiate şi de aceea se extinde în domeniul legilor fizicii
– Wing Tzun este un adevărat sistem complex de arte marţiale. Semnificaţiile şi rezultatele lui nu stau într-un stil extern sau alte mişcări, ci doar în concepţii total revoluţionare.
De asemenea, numărul mic de mişcări, face din Wing Tzun cel mai rapid sistem de arte marţiale din lume.
Motto: “Mai puţin înseamnă mai mult”

ECONOMIA WING TZUN

Numărul mişcărilor

Wing Tzun a fost conceput în aşa fel încât să fie eficient cu un număr cât mai mic de mişcări. Cea mai bună artă marţială, este cea care te poate apăra cu un număr cât mai mic de mişcări. Mişcările sunt folosite în mod simultan. Corpul uman poate face până la trei tipuri de şabloane de mişcări în acelaşi timp.

Cele patru căi ale fortei

În lupta cu o forţă oarecare, în Wing Tzun sunt aplicate patru principii :
1. Eliberează-te de propria forţă.
2. Elibereaza-te de forţa oponentului tău.
3. Foloseşte forţa oponentului tău.
4. Adaugă forţa ta, la forţa oponentului tău.
Printr-un antrenament intensiv, studenţii învaţă să împrumute energia atacatorului şi să o controleze chiar împotriva acestuia. Corpul atacat astfel, se incarcă cu această energie şi o redirecţionează către sursă( oponent) imediat, la aceiaşi intensitate cu care a fost preluată.

Lovituri în lanţ

Odată ce un luptător de Wing Tzun a reuşit să obţină un avantaj prin puterea unui pumn, acesta nu va ceda şi nu se va retrage. Primul pumn va fi urmat de multe alte lovituri de pumn, în lanţ. Aceasta este una din cele mai eficiente arme. Secvenţele generate de loviturile în lanţ nu dau capacitatea oponentului de a procesa informaţiile primite pe cale vizuală, iar acest lucru îl va transforma într-un oponent lipsit de apărare.
Soluţia universala: linia de centru
Economia de forţă din Wing Tzun se manifestă pe toate ramurile sale şi poate genera foarte multe surprize chiar şi studentilor avansaţi care practică această artă marţială de foarte mult timp.

ALTE BENEFICII WING TZUN

Pe lângă conceptul puternic de autoapărare pe care Wing Tzun îl oferă, mai există şi multe alte beneficii ale acestei arte marţiale.
Iată câteva motive care vă pot determina să alegeţi Wing Tzun ca şi mod de viaţă:

0. Sănătate
1. Cel mai bun sistem de autoapărare
2. Antrenarea refelexelor şi a reacţilor
3. Antrenamente de concentrare
4. Exerciţii de meditare şi respiraţie
5. Condiţie fizică
6. Încredere în propriile forţe şi relaxare
7. O altă filosofie a vieţii
8. Întâlnirea unor oameni noi
9. Un mod plăcut de petrecere a timpului